Vi kan hjælpe dig, hvis du skal bygge nyt hus eller lave en tilbygning på dit nuværende hus.
Lad en af vores advokater gennemgå kontrakten med byggefirmaet, inden du skriver under på noget i forbindelse med nybyggeri. Selvom du først skal betale ved indflytning, er det en god idé at få gennemgået betingelserne i kontrakten, så du undgår overraskelser senere. Advokatens salær er en meget lille andel af summen for nybyggeriet.
At bygge nyt hus eller lave en tilbygning er en stor beslutning og kræver derfor ofte tilbud fra forskellige byggefirmaer. Det er dog vigtigt, at du ikke skriver under på noget, før du tager den endelige beslutning om at bygge hus og har fået godkendelse i banken. Du skal derfor IKKE skrive under blot for at få tegninger på nybyggeriet med hjem.
Ofte skal du først betale for nybyggeriet ved indflytning, men det betyder ikke, at du ikke er bundet økonomisk. Så snart du har stillet garanti, er du forpligtet til at betale, så snart byggeriet er færdigt og i nogle tilfælde, har du ikke ret til at holde penge tilbage, hvis der er mangler ved ejendommen.
Bed entreprenøren om at skrive et advokatforbehold ind i entreprisekontrakten med ordlyden “Købers underskrift på denne entreprisekontrakt er betinget af, at Advokatfirmaet Grotkjær Elmstrøm kan godkende entreprisekontrakten i dens helhed”.
Bed entreprenøren om at sende alle dokumenterne vedrørende dit nybyggeri til vores advokater på mail til info@advokatfirmaet-ge.dk.
Vores advokater gennemgår alle dokumenter vedrørende dit nybyggeri, hvilket bl.a. omfatter:
Vi udarbejder betinget godkendelsesskriv til entreprenøren, med forbehold, der skal afklares.
Vores advokater står for korrespondancen til entreprenøren og din bank. Vi følger op på dit nybyggeri, når det går i gang, og sikrer os, at alt går som det skal.
Hvis der efter afslutningen på dit nybyggeri opstår problemer vedrørende dit byggeri, står vi gratis til rådighed i rimeligt omfang.
Vi rådgiver ydermere om private forhold i forbindelse med dit nybyggeri herunder om testamente, ægtepagt og samejeoverenskomst.
Det er vigtigt at have papirerne i orden, så I er dækket ind ved dødsfald eller skilsmisse.
Der er flere forhold at tage stilling til i forbindelse med et nybyggeri. Her er nogle af de forhold, som det giver mening at få rådgivning fra en advokat omkring.
Et byggeprojekt er en stor investering, der oftest strækker sig over en lang periode og som involverer mange forskellige parter, hvorfor det anbefales at søge juridisk rådgivning, for at undgå misforståelser i forbindelse med relevante kontrakter såsom købsatalen og entreprisekontrakter, ikke mindst for at opnå vejledning inden for væsentlige regler af betydning for byggeprocessen og få besvaret de juridiske spørgsmål, der opstår ved nybyggeri, såsom regler for støj og larm fra byggepladsen og krav til udvendig og indvendig indretning,
En entreprisekontrakt er en skriftlig aftale mellem bygherren og entreprønøren eller håndværken, der fastlægger parternes rettigheder og forpligtelser. For at undgå senere uoverenstemmelser i forbindelse med byggeriet, er det vigtigt, at kontrakten er udførlig og detaljeret. For at sikre sig et gennemskueligt forløb med de bedste betingelser, anbefales det, at en advokat læser kontrakten, inden du underskriver.
Kommunen skal godkende byggeriet, før arbejdet påbegyndes, idet byggeriet ellers ikke er lovligt. Byggetilladelsen skal søges i den kommune, hvor ejendommen skal opføres ved at udfylde et digitalt ansøgningsskema på Byg og Miljøs hjemmeside, der afhængig af byggeprojektets størrelse og karakter indeholder forskellige krav til ansøgning. Prisen for byggetilladelsen afhænger af den enkelte kommune, og der skal i forbindelse med denne være indhentet et tilbud på en byggeskadeforsikring.
Det er muligt at klage over kommunens afslag på din ansøgning om byggetilladelse til Byggeklageenheden for Nævnenes hus inden for en frist på senest 4 uger efter kommunens afgørelse vedrørende afslag. Det er en betingelse, at klagen skal angå et religt spørgsmål, hvorfor afgørelsen ikke kan påklages, såfremt kommunen anvendte byggeloven og bygningsrglementet korrekt.
Bygherren skal tegne en obligatorisk byggeskadeforsikring i forbindelse med opførelse af bygninger, der hovedsageligt skal benyttes til beboelse. Forsikringen dækker væsentlige skader, der har deres årsag i forhold ved opførelsen af byggeriet, f.eks. udførelses- eller projekteringsfejl. Det er ikke et krav, at tegne en byggeskadeforsikring ved nybyggede sommerhuse, ferieboliger m.v. Ejendomme, der skal anvendes til udlejning og selvbyggere, der selv overtager ansvaret for byggeriet, er ligeledes undtaget kravet.