Husk løbende at få dit testamente tjekket
De fleste mennesker lever et langt liv fuld af forskellige begivenheder med stor betydning for den enkelte person. Det kan være ægteskab, skilsmisse, nyt familiemedlem eller noget helt fjerde. Mange glemmer i den forbindelse at tænke over, hvilke konsekvenser dette får for det testamente, de måske oprettede for mange år siden.
Derfor anbefaler vi, at du med jævne mellemrum får gennemgået dit testamente, så det stadig har den ønskede effekt. På den måde undgår du, at det pludselig virker modsat, i forhold til hvad intentionen oprindeligt var.
I det følgende vil vi derfor gennemgå nogle af de mest hyppige livsbegivenheder, som de fleste oplever på et eller andet tidspunkt i deres liv.
1. Jeg skal giftes
Her skal du være opmærksom på, at din kommende ægtefælle ifølge arvelovgivningen bliver tvangsarving i dit testamente. Derfor kan vi stærkt anbefale, at I tager stilling til, hvordan I skal arve hinanden. Har en af jer et barn fra et tidligere forhold, er det bestemt også noget at være opmærksom på. Her er det værd at overveje, hvordan arven skal deles mellem særbarnet, jeres eventuelle fælles børn og længstlevende ægtefælle.
2. Jeg har fået en fast samlever
Det betyder desværre ikke, at I arver efter hinanden. Heller ikke selvom I har boet sammen i 30 år. I et sådan tilfælde er det også nødvendigt, at I opretter eller ændrer jeres testamente. I kan selvfølgelig også overveje at blive gift, hvilket vil have visse afgiftsmæssige fordele.
3. Jeg skal skilles
I dette tilfælde bortfalder den automatiske arveret. Der kan dog opstå tvivl om, hvorvidt testamentet er helt eller delvist bortfaldet. Vi anbefaler derfor, at du for at være på den sikre side, altid tilbagekalder testamentet ved skilsmisse. Sagen er dog en anden, hvis der direkte er anført i testamentet, at det bortfalder ved skilsmisse.
4. Jeg har pludselig fået en stor formue
Af forskellige årsager kan du pludselig få en markant større eller mindre formue, hvilket kan tale for, at du også tager dit testamente op til genovervejelse. Måske er der pludselig blevet plads til, at din fætter også kan arve et betydeligt beløb eller lignende.
5. Min arving er blevet insolvent
I så fald, er det bestemt værd at overveje, om testamentet skal ændres. I værste fald kan du ellers risikere, at arvingens kreditorer tager arven.
6. Jeg har et gammelt testamente
Da der med jævne mellemrum sker ændringer i arveloven, er det vigtigt at få efterset dit testamente. Testamenter fra før 1990 omhandlende særeje kan være farlige, da dette særeje vil blive fortolket som skilsmissesæreje, hvilket ikke er det optimale for de fleste. Generelt anbefaler vi, at testamenter lavet før 2008 bliver efterset, da der her trådte en ny arvelov i kraft.
Skal vi gennemgå dit testamente?
Har du et testamente, som du vil have gennemgået, så giv en af vores advokater et kald på telefon 72 14 11 15 – Du kan også udfylde vores kontaktformular her – vi kontakter dig inden for 24 timer.
Har du endnu ikke oprettet et testamente, kan du læse mere om dine muligheder her.
Følg med på vores Facebookside. Her kommer vi løbende med gode råd indenfor Arveret.
Sorry, the comment form is closed at this time.