Ægtepagt

Ægtepagt

- vores ekspertise

Vi kan hjælpe dig, hvis du skal have udarbejdet en ægtepagt.

Fast pris på ægtepagt 3.500 kr. inkl. moms (i forbindelse med køb af fast ejendom er prisen 2.900 kr. inkl. moms).

Klik på et af de links i den blå kasse til højre, for at læse om din situation.

http://advokatfirmaet-ge.dk/sites/default/files/styles/topimage/public/Aegtepagt_advokat.jpg?itok=Vp7w0wqX
Klik på din situation
I er gift

En ægtepagt kan kun laves, hvis I er gift. En ægtepagt er en tinglyst skriftlig aftale mellem ægtefæller om, hvad der skal ske med jeres positive formue i tilfælde af ægteskabets opløsning, altså hvis I bliver separeret, skilt eller den ene ægtefælle dør. I tilfælde af at den ene ægtefælle dør, skal der ud over en ægtepagt også forinden oprettes et gensidigt testamente, så det bestemmes, hvordan arven skal fordeles.

Som udgangspunkt vil ægtefællers positive formue blive ligedelt ved ægteskabets opløsning. Udgangspunktet kan fraviges ved at få udarbejdet en ægtepagt, hvor det bestemmes, at ægtefællers positive formue ikke skal ligedeles helt eller delvist, at bestemte genstande ikke skal ligedeles, eller at det kun skal gælde for en begrænset periode osv.

I skal være opmærksomme på, at ligedelingen ikke blot vedrører, hvad I ejer, når I bliver gift, men også alt, hvad I kommer til at eje under jeres ægteskab. Dog skal I være opmærksomme på, at rimelige pensionsordninger ikke ligedeles, hvis man bliver separeret eller skilt. Hvis I vil have, at jeres rimelige pensionsordninger skal ligedeles, så skal der udarbejdes en ægtepagt.

Hvis du har en vis formue, og din ægtefælle ikke har nogen formue andet end gæld, vil du risikere i tilfælde af ægteskabets opløsning, at din formue vil blive halveret.

Vi vil anbefale dig at få udarbejdet en ægtepagt, hvis der er forskel på jeres formuer, så I sikrer jer, at din formue ikke vil blive halveret, hvis jeres ægteskab bliver opløst.

I er samlevende

I kan ikke som samlevende få udarbejdet en ægtepagt, da I skal være gift.

Vores eksperter i Ægtepagt

Advokat
Telefon:
86 92 33 00
Mobil:
22 10 17 66
Sagsbehandler
Telefon:
86 92 33 00
Mobil:
22 10 17 69
Sagsbehandler
Telefon:
86 92 33 00
x
x

Skriv en besked til